Verhaal achter logo

Met de komst van de nieuwe kerkapp voor alle gemeenteleden in 2022 was het ook tijd voor een nieuwe huisstijl. De oude huisstijl was erg verouderd en stamde samen met de oude website nog uit 19-Noach zoals men dat dan zegt. De nieuwe huisstijl van de Beth-el kerk bestaat uit twee logo’s. Er is een tekstlogo, die u ook kunt zien linksboven op deze website. Dit is het logo dat vooral voor externe communicatie gebruikt wordt.

Voor interne communicatie is er een beeldlogo. Er zijn elementen die in beide logo’s terugkomen. Zo ziet u in het tekstlogo het kruis dat als ‘t’ dienst doet. Deze komt ook weer terug in het beeldlogo. Dit kruis is natuurlijk een bekend christelijk symbool dat een samenvatting geeft van wat wij geloven; namelijk Jezus Christus die voor onze zonden aan het kruis is gestorven… en weer is opgestaan! Daarnaast ziet u in beide logo’s een schuine streep. Bij het tekstlogo zit deze vast aan de letter ‘l’, bij het beeldlogo is deze verbonden aan het kruis. Deze schuine streep geeft de vorm van ons kerkgebouw weer. Het kerkgebouw is namelijk gebouwd met een schuin dak. 

Naast de logo’s geven ook de kleuren van de huisstijl weer waar we voor staan als kerk. De licht- en donkerblauw staan symbool voor de kleur van de hemel. Daarnaast is het de kleur van water; Lelystad is natuurlijk gebouwd op een plek waar vroeger de Zuiderzee was. Bovendien staat de kleur blauw symbool voor rust, iets dat u kunt vinden bij God. De licht- en donkerbruin zijn gekozen vanwege het kerkgebouw. Ons kerkgebouw komt uit de jaren ’70 en heeft een vrij bruin interieur. Als laatste kleur van de huisstijl is er zwart. Naast dat dit een makkelijke kleur is voor teksten is dit ook de kleur van de pakken die de kerkenraad draagt ’s zondags. Al met al willen we met onze huisstijl laten zien wie wij zijn en waar we in geloven!